[OLSR-users] routing issues

Andreas T√łnnesen (spam-protected)
Wed Mar 16 07:56:59 CET 2005


Hi andrew,

My guess is that the problem lies with the routing from the NAT
router to the MANET. Does this box have a route to the 10.0.0.0/24
teswork via 192.168.0.10?

- Andreas

Andrew Hodel wrote:
> Hello,
> 
> I am having problems with HNA routing out of the MANET.  I can ping 
> everywhere within the olsr network, and HNA msgs are received correctly 
> between the nodes.  My network topology is as follows:
> 
> 
> INTERNET
>   |
> NAT ROUTER
>   |   192.168.0.0/24 NETWORK
> HNA OLSR NODE 1 (192.168.0.10:255.255.255.0 eth0 | 
> 10.0.0.1:255.255.255.255 wlan0)
>   |----------------------MANET-----------------------|
> OLSR NODE 2 (10.0.0.2:255.255.255.255)         OLSR NODE 3 
> (10.0.0.3:255.255.255.255)
> 
> 
> I can ping each nodes 10.0.0.x address from any node, and I can ping 
> node 1's gateway side ip (192.168.0.10) from any node.  I can also ping 
> the 192.168.0.0/24 network from node 1, along with the internet via the 
> NAT router.  The problem comes in when I try to ping any address beyond 
> node 1's 192.168.0.0/24 side, and as a result, the internet.
> 
> Every node on the MANET has the correct routing entries, i.e 0.0.0.0 
> 0.0.0.0 to go to 10.0.0.1, it seems 10.0.0.1 (node 1) is just not 
> routing it correctly.
> 
> If anyone has any ideas on how to fix this problem, help would be 
> appreciated.  This has been frustrating me for a while so I decided to 
> ask on the list.  FYI, these are soekris 4526 boards w/ pebble linux, 
> olsr 0.4.8
> 
> 
> Thank You,
> Andrew Hodel
> _______________________________________________
> olsr-users mailing list
> (spam-protected)
> https://www.olsr.org/mailman/listinfo/olsr-users

-- 
Andreas T√łnnesen
http://www.olsr.org



More information about the Olsr-users mailing list